Friday, March 09, 2007

H ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ THS MΕΔΟΥΣΑΣ21

Εμεις εδω στην medousa21 δεν κανουμε κριτικη μονο και μονο γιατι ετσι μας αρεσει. Η συντακτικη ομαδα της medousa21 αποτελειται απο ατομα που δεν αποκαλυπτουν την ταυτοτητα τους για ευνοητους λογους. Ειναι ομως ατομα με πανεπιστημιακες γνωσεις που εχουν καταλαβει οτι για να ασχοληθεις με το ποδοσφαιρο πρεπει να κατεβεις πολλα επιπεδα.
Οταν λεγαμε για την διαιτησια Κασναφερη πριν τον αγωνα ξεραμε οτι ο ανθρωπος δεν πρεπει να σφυριζει αγωνες γιατι ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΚΑΙ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ. ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ MEDOUSA21 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 65-79

Ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε μουδιασμένα, σοβαρεύτηκε στη τελευταία περίοδο, καθαρίζοντας εύκολα την υπόθεση νίκη και επικρατώντας της Εφές Πίλσεν με 79-65 μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», πετυχαίνοντας έτσι την τέταρτη νίκη του, σε ισάριθμα παιχνίδια στο ΤΟP 16 της Ευρωλίγκα και παράλληλα αγκαλιάζοντας την πρώτη θέση του ομίλου του, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας, στη φάση των «8». Κορυφαίοι του «τριφυλλιού», ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Ραμούνας Σισκάουσκας και ο Σάνι Μπετσίροβιτς. Δείτε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου από Ομπράντοβιτς και Μαχμουντί.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 35-35, 55-55, 65-79

Αρκετά νωθρά και μουδιασμένα μπήκε στο ματς, ο Παναθηναϊκός που είδε αντίστοιχα την Εφές Πίλσεν να το εκμεταλλεύεται αυτό και να προηγείται με 6-2 με καλάθι του Ντρού Νίκολας. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν σπασμωδικά, περνώντας μπροστά με 6-9 μετά από γκολ-φάουλ του Σάνι Μπετσίροβιτς και βολές του Ντέγιαν Τομάσεβιτς, αλλά αυτό το ξέσπασμα δεν είχε συνέχεια. Η Εφές Πίλσεν με τον Μάρκους Χάισλιπ να σκοράρει με ποικίλους τρόπους και το Νίκολας να εκτελεί από την περιφέρεια, έκανε σερί 10-0, παίρνοντας προβάδισμα με +7 (16-9) και προκαλώντας ντελίριο πανηγυρισμών, στο γήπεδο από περίπου 8.500 θεατές.

Αυτό το σκηνικό είχε δημιουργηθεί κυρίως λόγω της δυσκολίας του Παναθηναϊκού να μπει στον ρυθμό του αγώνα, ενώ αντίθετα οι Τούρκοι ότι έκαναν τους έβγαινε. Επειδή όμως στο μπάσκετ, αλλάζουν συνεχώς τα πράγματα, έτσι και το «τριφύλλι», κάνοντας δυο-τρεις καλές κινήσεις σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να μειώσει σε 18-15, για να έρθει ο Νίκολας με δυο εύστοχες βολές να γράψει το 20-15 που ήταν και το σκορ με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος.

Παρόλα αυτά και ενώ ο Παναθηναϊκός έδινε την εντύπωση ότι πατάει καλύτερα στο παρκέ, ήρθε ένα ακόμα ξέσπασμα της τουρκικής ομάδας, που πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους, με Γκρέιντζερ και Νίκολας εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 (29-19) και αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ-άουτ προκειμένου να συνεφέρει τους παίκτες που έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν στο τρόπο παιχνιδιού που είχε επιβάλει η Εφές Πίλσεν.

Τελικά το ταίμ-άουτ απέδωσε καρπούς και οι «πράσινοι» με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να μειώσει ακόμα και στον πόντο 32-31 με δυο βολές του Μπετσίροβιτς, πριν έρθει ισοφαρίσει σε 32-32, κόβοντας τα πόδια των γηπεδούχων που είδαν το +10 να γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, -2 (33-35) με τρίποντο του Σισκάουσκας που άρχισε να πυροβολεί και πάλι από τα 6,25. Εν τέλει οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο με το ματς σε απόλυτη ισορροπία (35-35).

Δυνατά μπήκε στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός και με τους Μάικ Μπατίστ και Σάνι Μπετσίροβιτς να σέρνουν το χορό στην επίθεση, προηγήθηκε με 41-45, αναγκάζοντας τον Οκτάι Μαχμουτί, να πάρει εσπευσμένα τάιμ-άουτ, βλέποντας τους παίκτες του, να αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία, στο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι. Αυτή η διακοπή επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, αφού οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 45-45, δείχνοντας ότι μπορούν να αντιδράσουν απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του «τριφυλλιού» που αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα στις διεισδύσεις του Νίκολας. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στα ίσα (55-55), υπόσχοντας ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τέταρτο δεκάλεπτο.

Ποιο συγκλονιστικό όμως; Ο Παναθηναϊκός παίζοντας σοβαρά στα πρώτα λεπτά έδειξε από νωρίς ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πλακίτσα, δίνοντας το δικαίωμα στην Εφές Πίλσεν να έχει ελπίδες διεκδίκησης της νίκης. Τριά λεπτά μετά την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν αποσπαστεί με +8 (56-64) από τους Τούρκους, λόγω κάποιων περιφερειακών σουτ, από Διαμαντίδη και Σισκάουσκας.

Από την πλευρά του, ο Οκτάι Μαχμουτί επέλεξε να αγωνιστεί με άμυνα ζώνης, πληρώνοντας το, αφού ακολούθησε καταιγισμός από σουτ τριών πόντων για τους πράσινους. Αρχικά ο Σισκάουσκας έκανε το 59-69, για να ακολουθήσει ο Τσαρτσαρής με 6 συνεχόμενους πόντους για να δώσει προβάδισμα 12 πόντων στον Παναθηναϊκό (63-75). Το τελικό 65-79 υπέρ του «τριφυλλιού» υπέγραψε με δυο δικά του καλάθια, ο Νίκος Χατζηβρέττας.

Διαιτητές: Ρέμς (Σλοβενία), Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπιτόν (Ισραήλ)

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Οκταϊ Μαχμουτί):Φικρέτ, Νίκολας 21 (1), Γκρέιντζερ 8 (2), Πρκάτσιν 5, Χάισλιπ 14 (3), Γκονλούμ 2, Ερντέν, Κουκό 10, Αμπί 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζελιμιρ Ομπραντοβιτς): Τσαρτσαρής 10 (1), Σισκάουσκας 14 (3), Μπετσίροβιτς 16, Διαμαντίδης 9 (2), Χατζηβρέττας 8, Μπατίστ 9, Ντικούδης 9 (1), Τομάσεβιτς 4.