Monday, February 19, 2007

Καθαρά… δεύτερος

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την επιβλητική νίκη επί της ΑΕΚ με 4-1 στο ΟΑΚΑ, που καθιστά τους «πράσινους» φαβορί για τη δεύτερη θέση, αλλά και πίστη για ανατροπή του 3-1 στον επαναληπτικό για τους «32» του Κυπέλλου UEFA την προσεχή Πέμπτη στη ρεβάνς της Αθήνας. «Κάναμε μεγάλο παιχνίδι», δήλωσε ο Βίκτορ Μουνιόθ, που σημείωσε την τέταρτη νίκη του επί του Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με τέτοια απόδοση μπορούμε να προκριθούμε επί της Λανς», συμπλήρωσε ο Πιέρ Εμπέντε. Το μυαλό στη ρεβάνς της Πέμπτης από σήμερα. Δεν προλαβαίνει ο Βίκτορ. Από αύριο ξανά στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του επαναληπτικού.
Επιτέλους… χαμόγελα

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την επιβλητική νίκη επί της ΑΕΚ με 4-1 στο ΟΑΚΑ, που καθιστά τους «πράσινους» φαβορί για τη δεύτερη θέση, αλλά και πίστη για ανατροπή του 3-1 στον επαναληπτικό για τους «32» του Κυπέλλου UEFA την προσεχή Πέμπτη στη ρεβάνς της Αθήνας. Το «τριφύλλι» πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έθεσε γερές βάσεις για να εξασφαλίσει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, παίρνοντας παράλληλα ντόπες ηθικού εν όψει της ρεβάνς απέναντι στους Γάλλους.

«Eίμαι χαρούμενος, γιατί η μεγάλη προσπάθεια των παικτών ανταμείφθηκε στο γήπεδο. Κάναμε μεγάλο ματς. Η ΑΕΚ βρέθηκε απέναντι σε μια πλύ οργανωμένη ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά, χάσαμε πολύ λίγες ευκαιρίες, σε σχέση με άλλα ματς. Ξεπεράσαμε μια ομάδα που έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά γι` αυτήν ήταν δύσκολο να μας ξεπεράσει. Παιξαμε καλά και κόντρα στη Λανς, αλλά χάσαμε από προσωπικά λάθη», δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος ο Βίκτορ Μουνιόθ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP του αγώνα, Σωτήρης Νίνης, είπε: «Το αξίζαμε, το πιστεύαμε και το δείξαμε στο γήπεδο. Δεν έχει τελείωσει τίποτα, το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα», ενώ για την προσωπική του απόδοση επισήμανε: «Δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζω να δουλεύω». Ο Αντρέας Ίβανσιτς, που επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο επισήμανε: «Το θέλαμε πάρα πολύ από το πρώτο λεπτό και βάλαμε δύο γρήγορα γκολ. Παίξαμε έξυπνα και με μαχητικότητα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας με την Λανς για να πάρουμε την πρόκριση», ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Παίξαμε εύκολα και προσεγμένα. Ήμασταν και λίγο τυχεροί γιατί μας βγήκαν οι φάσεις και προηγηθήκαμε γρήγορα με 2-0». Τέλος, ο Πιέρ Έμπεντε τόνισε: «Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Λανς. Μακάρι να μπούμε και εκεί όπως σήμερα και να κερδίσουμε. Η ομάδα έχει περάσει έναν δύσκολο πρώτο γύρο. Όλοι παίξαμε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Μήτσου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Παίξαμε πολύ καλά. Ήμασταν καλύτεροι και νικήσαμε δίκαια», αρκέστηκε να δηλώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο χέρι του…

Η νίκη επί της ΑΕΚ καθιστά τον Παναθηναϊκό φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πέρα από το γεγονός πως οι «πράσινοι» απέχουν πλέον δύο βαθμούς από την «Ένωση», υπερτερούν και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία (έχασαν με 2-1 στον πρώτο γύρο, νίκησαν με 4-1 στον δεύτερο), ενώ από τους εναπομείναντες οκτώ αγώνες για το πρωτάθλημα, δίνουν πέντε στην έδρα τους και τρεις εκτός, την ώρα που για την ΑΕΚ ισχύει το αντίστροφο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών της δεύτερης θέσης ως την τελευταία αγωνιστική:

23η: Παναθηναϊκός-Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΕΚ
24η: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Άρης
25η: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης, Λάρισα-ΑΕΚ
26η: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, Κέρκυρα-ΑΕΚ
27η: Απόλλων Καλαμαριάς-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Αιγάλεω
28η: Παναθηναϊκός-Άρης, Ιωνικός-ΑΕΚ
29η: Λάρισα-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη
30η: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα, Πανιώνιος-ΑΕΚ

Η μεγαλύτερη νίκη επί της ΑΕΚ

Η χθεσινή επικράτηση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στην ιστορία των εκτός έδρας αναμετρήσεων της του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ (από το 1959 και μετά). Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με τρία τέρματα διαφορά, 3-0, και στις 3/5/1987 (1' Σαραβάκος, 73' Καραβίδας, 77' Μπατσινίλας). Στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχασε με βαρύτερο σκορ μόνο την περίοδο 1990/91, με 4-0, αλλά ως φιλοξενούμενη των «πράσινων».

No comments: