Saturday, March 03, 2007

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ

Νέα πανηγύρια για τους "πράσινους". (Photo: Action Images)
Δεν είχε προβλημα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν των «ασπρόμαυρων» με 68-58 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και παρέμειναν σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή και απειλήθηκαν μόνο στην τέταρτη περίοδο, όταν οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη μείωσαν στους 7 πόντους, όμως δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να κάνουν κάτι περισσότερο, παραμένοντας πάντως στο «κόλπο» της πρώτης τετράδας. Εκτός έδρας νίκες για Πανελλήνιο 66-60 τον Πανιώνιο και ΑΕΛ με 79-78 τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος και έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Τσαρτσαρή, Μπατίστ και Σισκάουσκας, κατάφερε να αποκτήσει μια διαφορά πέντε πόντων, την οποία αύξανε μόνο κατά διαστήματα, αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να βρίσκει τρόπους να μπαίνει στο παιχνίδι και να απειλεί τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί στο +6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο «Ζοτς» άλλαξε το επιθετικό σύστημα των «πράσινων» και αυτό τους έδωσε την ώθηση για να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά και να βάζουν τις βάσεις για την τελική επικράτηση, χαρη στις εξάρσεις του Ντικούδη, που δε σταματιόταν με τίποτα σε ορισμένες περιπτώσεις και έτσι ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τα ημίχρονο στο +15.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το μοτίβο εξελίχτηκε όπως στη δεύτερη περίοδο και οι «πράσινοι» κρατούσαν μια σταθερή διψήφια διαφορά, χάρη στον επιθετικό πλουραλισμό που είχαν και στην εκπληκιτκή άμυνα, που άλλαζε συνεχώς και είχε «εγκλωβίσει» τους «ασπρόμαυρους». Οι Μπετσίροβιτς και Αλβέρτης είχαν πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και όλα αυτά έδωσαν στο τριαντάλεπτο ένα +14 στους γηπεδούχους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να «ξυπνήσει» και το 57-4ε μετατράπηκε «εν ριπή οφθαλμού» σε 57-50, χάρη στον επιθετικό οίστρο των Πάρκερ και Αγαδάκου, που έκαναν τη δουλειά και του αρνητικού Στσεπάνοβιτς. Όμως, άμεσα οι γηπεδούχοι βρήκαν τις κατάλληλες λύσεις και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά και στη συνέχεια δεν απειλήθηκαν και πήραν σχετικά άνετα το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 42-27, 57-43, 68-58

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 11, Ντελκ 2, Μπεσίροβιτς 10, Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 4, Χατζηβρέτας 5, Ντικούδης 7, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 2, Βούγιανιτς 1, Γιαβτόκας 7

ΠΑΟΚ: Πάρκερ 13, Σκεπάνοβιτς 1, Οστοϊτς 5, Χαριτόπουλος 6, Καλαμπόκης 10, Αγαδάκος 13, Πάσαλιτς 10

No comments: